Johan Van Overtveldt (N-VA)
BELGA Johan Van Overtveldt (N-VA)

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Met een begroting op orde win je geen verkiezingen, maar hoeveel jaren blijft het nog pappen en nathouden

Zou het iets zijn, een stoofpotje van bottines of mocassins met peren? Econoom Geert Noels vroeg het gisteren sarrend aan Gert Peersman, de Gentse professor die niet zo lang geleden met veel bravoure beloofde dat hij zijn schoen zou opeten mocht de regering-Michel alsnog met een budgettair evenwicht aanknopen. En die nu moet lezen dat 2018 het beste begrotingsjaar van het laatste decennium was en misschien wel zonder rode cijfers in de annalen mag bijgeschreven worden. 

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Ooijen

    vanaeken jokke, u begrijpt blijkbaar niet dat staatsschuld geen synoniem is voor begroting. Die staatsschuld steeg met 43 miljard euro sinds 2014. Vielen er lijken uit de kast? Zoals bijvoorbeeld de miljarden van de Oosterweel die niet zijn opgenomen in de begroting door deze regering? Men schuift kosten door naar later en profiteert men van een tijdelijke, eenmalige ingreep met voorafbetalingen.

  • vanaeken jokke

    Die taksen waren er in vorige regering ook Emiel van Riet zelfs hoger de benzine en diesel is onder vorige regering nooit onder de 1.40€ geweest met pieken boven 1.50€.De volgende regering heeft dan maar een tekort van 7 miljard.Een peulschil met regering Elio die de begroting deed ontsporen met een tekort van 35 miljard en uit iedere schuif of kast die men open deed viel er een lijk uit.

Lees meer