Deelnemers met borden en spandoeken tijdens de klimaatmars. Ze vragen om klimaatactie, door politiek en het bedrijfsleven.
ANP Deelnemers met borden en spandoeken tijdens de klimaatmars. Ze vragen om klimaatactie, door politiek en het bedrijfsleven.

Exclusief voor abonnees

Onze opinie: "Mogen we zelf ook nog nadenken over het klimaat?"

Er is weinig waar ik zo kregelig van word dan van het gevoel dat anderen voor mij bepalen wat ik van iets moet vinden. Het heeft me de voorbije weken van een klimaatbeliever tot een steeds kritischer mens gemaakt. Met elk spotje waarbij een BV op televisie komt zeggen dat ik - 'sign for my future' - een blanco cheque moet tekenen voor het klimaat, word ik sceptischer. Wanneer scholen hun leerlingen verplichten om in een mars op te stappen, zou ik spontaan de andere richting beginnen uit te marcheren. En ondanks alle bewondering die ik voor Anuna De Wever heb - je moet het maar doen om op die leeftijd met zo'n branie en talent een thema op de agenda te zetten - ik wéét nu wel wat ze over het klimaat te zeggen heeft.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Fred Fourgon

    Maar 1 van de redenen waarvoor je tegen bent is juist het feit dat Anuna de Wever en consoorten juist NIKS zeggen wat zou bijdragen aan het beoogde doel. Tijdens een interview is het steeds praten, maar nooit iets zeggen. Het doel op zich is volledig ok maar de middelen die ze willen inzetten zijn ondoordacht en utopisch. Stop die waanzin en ga naar de les, je hebt met meer dan nodig blijkbaar.

  • eric debanne

    Zouden beter betogen voor meer veiligheid op straat en meer pensioenen voor de kleine man enz.... En geld besteden voor onze mensen in plaats van miljoenen naar vreemde landen te sturen ...! Hier ook genoeg armoe en sukkelaars ! Links is het vergif van ons land ...

Lees meer