Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Nee het is niet de schuld van de kiezer dat dit land steeds moeilijker te besturen is, maar kiesstelsel is wel aan correctie toe”

Nee, het is niet de schuld van de kiezer dat de regeringsvorming zo lang duurt. Nee, het is niet zijn schuld dat dit land steeds moeilijker te besturen is. Waar klagen ze eigenlijk over, de politici die geacht worden om een federale regering te vormen? Slechts 84% van de stemgerechtigde Belgen heeft op 26 mei een geldige stem uitgebracht. Toch zijn de volle 100% van alle Kamerzetels verdeeld over de partijen. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

89 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • james vroman

    Europa moet Belgie onder curatele plaatsen ..enige oplossing om dit land in de pas te doen lopen ...

  • Rudy De Wever

    Uitspraak van het jaar net gisteren op tv, bart de wever die de zwarte Piet vn alles aanslagen als burgemeester vn zijn stad doorschuift naar federaal parket omwille vn internationale drugshandel, het hoofd vn de politie vn zijn stad verstopt zich weeral achter leugens, camera’s plaatsen en extra patrouilles in gekende buurten zijn de verantwoordelijkheid vn hoofd vn politie en dus vn BDW.

Lees meer