2 Jan Jambon 'druk bezig' met spelletje Angry Birds in Vlaams parlement
RV Jan Jambon 'druk bezig' met spelletje Angry Birds in Vlaams parlement

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Onze democratie in gevaar door een spelletje op de gsm? Ach kom

Onze democratie is in gevaar na een spelletje 'Toy Blast' van Jan Jambon op zijn smartphone. Zo lijkt het toch na een dag slecht toneel in het parlement. De nieuwe Vlaamse minister-president werd gefilmd toen hij tijdens het debat over de beleidsverklaring eventjes afleiding zocht op zijn telefoon. Niet slim op een moment dat alle camera's op je gericht zijn. Maar de manier waarop de oppositie er meteen een staatszaak van maakte, was al even dom. Een twitterende Groen-fractieleider Björn Rzoska op kop: "Wie speelt er spelletjes? Jan Jambon toont opnieuw geen respect voor het parlement." Ach kom. Het gebeurde op een moment dat de oppositie - tijdens een eerdere scène in hetzelfde theaterstuk - al boos was opgestapt. De meerderheid bleef daarna over om met zichzelf te debatteren. Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) was enkel aan het voorlezen wat er in het bestuursakkoord over onderwijs stond, toen Jambon - die de passages ondertussen uit zijn hoofd kent - even naar zijn telefoon greep.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Josepha Van Vlaanderen

    Ik ondersteun volledig uw opinie. Dit wordt opgeklopt door de oppositie op een groteske manier. Ze weten echt van geen hout peilen maken de links/groenen!

  • dirk rombaut

    ik zou de mensen die hetzelfde doen op hun werk geen eten willen geven. Wees dus niet zo streng voor JJ, hij probeert ook maar de verveling door te komen! Het heeft niets te maken met zijn instelling. Echter Jan moet wel een beetje meer respect hebben voor het parlement. Zij vertegenwoordigen (of proberen toch) de Vlaamse kiezer die uiteindelijk zorgt dat je op het einde van de maand een riant loon hebt!

Lees meer