Staatsman Jan Jambon.
HLN Staatsman Jan Jambon.

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. Vlaanderen toont te weinig initiatief om de bureaucratie en regelneverij aan te pakken. Tot dan zal de leeuw niet klauwen, alleen een beetje krabben

Deze week werd duidelijk dat wat we zelf doen, we niet per se beter doen. Zo voorziet een kreupele federale regering haar zorgpersoneel van een loonsverhoging voor Vlaanderen er de kans toe kreeg. Het is 11 juli vandaag, feestdag voor de Vlamingen, maar valt er iets te vieren? De Vlaamse regering miste de voorbije maanden veel kansen om in het federale gat te springen en als volwaardige regering krachtdadig te besturen. Alle filmpjes van staatsman Jan Jambon ten spijt.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wilfried Vanden Berg

    Ze zullen hem niet temmen ? Die leeuw word al meer dan 100 jaar getemd door de Walen. De Vlaming moet zwijgen en betalen . De Waal mag spreken en ontvangt . Zo is het meneer Jambon, en niet anders. Dus hou op met je gezever .

  • Jozef Galein

    Belgie met 54 ministers , kabineten , parlementen , 6 regerigen ,... de overhead van belgie , vlaanderen , Wallonie en Brussels Gewest enorm . Ik hoop dat een regering krijgen van 9 federaal en 6 voor Vlaanderen,Wallonie en duits Belgie . Maar illusie voor mij alle partijen willen goed betaald voor niet of niet veel te doen . Voor mij de regio besllisen culture en opvoeding. .

Lees meer