Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. We staan dichter bij verkiezingen dan iedereen denkt

Wat was het weer gezellig druk en lekker warm op de nieuwjaarsrecepties van de partijen. Voorzitters vuurden er hun slogans de zaal in, beloond met applaus. Kopstukken namen er honderd selfies en schudden er duizend slappe handjes. Allemaal hielden ze daar het troostrijke gevoel aan over dat de partij niet dood is, in tegenstelling tot wat boosaardige media sinds 26 mei beweren.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
06dagen07uren44minuten46seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacky Coolman

    Mijn gevoel is dat men bij de Walen als volgt redeneert: “Laat de Vlamingen maar VB stemmen, die halen nooit 50% van de stemmen en niemand wil met hen regeren, hetgeen het ons in de onderhandelingen voor een regering makkelijk maakt, graag nieuwe verkiezingen svp”.

  • Diane Bernaerts

    Waarom al dat gezeur over "Vlaams"? Als "Vlaams" betekent: afbraak van de sociale verworvenheden, hoéft het voor mij echt niet zo "Vlaams". Een sociale regering met een minderheid aan Vlaamse kant is minder "onrechtvaardig" dan een regering met een Vlaamse meerderheid die de "gewone" Vlaming (en Waal) doet bloeden!

Lees meer