2
BELGA

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. "Wetenschappers gaan de klimaatnoden objectiveren, maar dat garandeert niets. Want het ontbreekt onze politici niet aan informatie, wel aan moed"

De wetenschap schaart zich voluit achter de klimaatbetogers. Duizenden academici sporen de politiek aan tot meer haast en ambitie. Experts gaan de eisen onderbouwen en de noden objectiveren. Zij geven de voorzet. De volgende regeringen moeten de bal er alleen nog in trappen, zou je denken. Simpel. Een kans voor open doel. En toch. Wees niet verbaasd als de politici ze andermaal laten liggen.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Geens

    Het is zo eenvoudig ,wij moeten niet heel de wereld redden ,wij moeten gewoon dag na dag kijken waar wij kunnen besparen op al die dingen die niet nodig zijn .als wij alles zo efficiënt mogelijk doen; besparen wij allemaal .Men moet niet denken dat men gaten kan blijven boren om gas ,olie of andere duurzame stoffen boven te halen .Al die stoffen zijn eindig en daarna moet de jeugd van vandaag naar iets anders op zoek ,laten wij nu die mensen helpen .

  • Ingrid Vantroostenberghe

    Zeg aan die spijbelaarsters dat zij later geen kinderenmogen hebben. Er lopen al mensjes genoeg rond

Lees meer