De Houses of Parliament in Londen,  gisterenavond.
EPA De Houses of Parliament in Londen, gisterenavond.

Exclusief voor abonnees

Onze opinie. “Zelfs vandaag doet brexit nog denken aan 'Hotel California' van The Eagles: je kunt uitchecken wanneer je maar wilt, maar weg geraak je nooit”

Vandaag, 29 maart, is de dag waarop de Europese Unie het Verenigd Koninkrijk had moeten uitwuiven met een lach en een traan. Een minnelijke scheiding had het moeten zijn, netjes geregeld, met beperkte schade voor alle betrokkenen. Het is helaas anders gelopen. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Verstappen Martine

    Zo erg dat een regering van een zogezegd democratisch land de mensen zo koeieneert. Intriest eigenlijk het is echt niet om te lachen. Engeland vergeet steeds weer dat ze niet meer die wereldmacht zijn die andere landen onder collonisatie had. Die tijd is voorbij. Vrienden van ons in Wales zeggen dat de armoede nog nooit zo groot is geweest het aantal daklozen is zo groot dat daar ook geen oplossing voor kan gevonden worden. Ik vrees voor het lot van de gewone Britten.

  • Steven Parmen

    Nogal een naïve kijk op het verhaal. De EU zou het nooit makkelijk gemaakt hebben voor de Britten anders zouden andere landen mogelijks volgen. Daarbij komt nog eens de interne discussies over Schotland die niet weg wil, de grens tussen Noord en Zuid Ierland waar de Ieren niet over te spreken zijn, de politiekers die zich maar al te graag als anti-EU afschilderen en zich vooral willen profileren naar de volgende verkiezingen toe.

Lees meer