Journaliste Nadine Van Der Linden.
Photo News Journaliste Nadine Van Der Linden.

Exclusief voor abonnees

Onze reporter op het euthanasieproces: “De taal of de schoenen van een euthanasie-arts: alleen assisenzaak legt zulke onnozele en tegelijk belangrijke details bloot”

DE BLIK VAN NADINE VAN DER LINDEN

De laatste getuigen zijn de deur uit. Even ademhalen is dat, want op een assisenproces wordt niet alleen verteld, maar ook geweend en geroepen. Afgaand op enkele reacties op Twitter, hebben die emoties sommige mensen geërgerd. Dit is een showproces, klonk het, dit had nooit voor een gerecht moeten komen! Al die details, bah!

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Daniel Du Four

    Ik ben een wekelijkse grote fan van deze journaliste Nadine Van Der Linden. Elke zaterdag op pagina 2 van HLN licht mijn eigen literair leven op bij haar analyse van de dag. Ook vandaag slaat ze keurig en met véél begrip én burgerzin terug de spijkers op de koppen. Politici maken wetten (lees: over om het even wat) zonder of mét véél research ervoor. Meestal worden ze enkel aan de partijleden afgetoetst, niet aan gewone burgers. In dit geval is de euthanasiewet op diverse punten te herschrijven

  • Bert Van den bossche

    Het had nooit een politieke wending mogen nemen. Dit gaat over de wens van een privaat persoon en de manier waarop dit gebeurd is. Niet meer en niet minder. Ik denk dat beide kanten ergens gelijk hebben. De manier waarop de euthanasie gebeurde is absurd, de reden waarom terecht. De familie die nooit echt gevoeld heeft wat Tine heeft gevoeld kan zich natuurlijk onmogelijk tevreden stellen. Zij zijn hun dochter of zus verloren. Maar ze hadden haar beter laten rusten.

Lees meer