3 Vlaming Arne Adriaenssens (met groen) nam samen met zijn Spaanse vriend deel aan de protesten. "Maar zodra het gewelddadig wordt, ben ik weg."
Paco Largo Vlaming Arne Adriaenssens (met groen) nam samen met zijn Spaanse vriend deel aan de protesten. "Maar zodra het gewelddadig wordt, ben ik weg."

Exclusief voor abonnees

Onze reporter tussen de Vlamingen die mee op straat komen in Barcelona: “Oplossing is verder weg dan ooit”

Tussen de vele duizenden Catalanen lopen in Barcelona ook Vlamingen. "Ik betoog nooit voor onafhankelijkheid, maar nu stap ik mee”, getuigen ze tegenover onze reporter in Barcelona. 

In twee jaar tijd zag Vlaming Arne Adriaenssens (24) al een massa protestacties voorbijkomen in zijn nieuwe thuisstad Barcelona, waar hij werkt als hoofdredacteur van een Brits reismagazine. Zijn vriend Ferran was - als overtuigde onafhankelijkheidsstrijder - de laatste dagen vaker wel dan niet in het gewoel te vinden. Toch liet Arne de acties altijd aan zich voorbijgaan. Tot nu. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • joan vliegen

    Het gaat niet over personen. Het gaat over opkomen voor iets waarin je gelooft met de gevolgen vandien soms. We zijn geen beesten: voortplanten als hoogst haalbaar. Communicatie en de overdracht ervan gaan zo veel verder en langer mee als genenoverdracht. U bereikt en helpt de hele soort niet enkel familie. De juiste woorden op de juiste plaats gaan tot in de eeuwigheid mee. We zijn niet voor niks 2019 na Christus...

  • Erik Moens

    Daar heeft u een punt, wanneer hij in Waals-Brabant zit geen Vlaams dus. Rijst bij mij de vraag, als hij liever bij 'de Walen' zit, waarom slooft verenigd vlaams rechts zich dan zo uit? Pathetische drama queens of zo?

Lees meer