Het geldt schijnbaar niet voor de passagiers van De Lijn op deze archieffoto, maar 12% voelt zich vaak of altijd onveilig op de bus. Al ligt dat gevoel hoger dan de werkelijke onveiligheid.
BELGAIMAGE Het geldt schijnbaar niet voor de passagiers van De Lijn op deze archieffoto, maar 12% voelt zich vaak of altijd onveilig op de bus. Al ligt dat gevoel hoger dan de werkelijke onveiligheid.

Exclusief voor abonnees

Op de bus voelen we ons minder veilig dan op de trein en dat komt door wie naast ons zit

Reizigers voelen zich op de bus minder veilig dan op de trein. Dat komt hoofdzakelijk door overlast van medepassagiers, blijkt uit een bevraging van het instituut voor verkeersveiligheid Vias. Meer controleurs kunnen de oplossing zijn, maar net daar voert De Lijn een reorganisatie door.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Emi De graeve

    ik erger mij dat een bepaalde klasse van jongeren met hun vieze schoenen op de zetels zitten... schoenen waarmee men op de straat in alles en nog wat rapt. Als ge uw veiligheid wil zeker stellen dan reageert ge daar beter niet op.

  • Francinne Declerque

    Eigenaardig, op de bus voel ik me nooit onveilig wel vooral zeer ongemakkelijk, buschauffeurs die denken in een Ferrari te zitten, te warm, het stinkt in de bussen, ligt vol vuiligheid, in de latere uren zit er natuurlijk veel luidruchtig allochtoon tuig op. Dat tuig betaald nooit, jamais, de chauffeur kijkt verslagen weg. Ik overweeg ook niet meer te betalen, in Antwerpen rijdt iedereen blijkbaar gratis, nooit controle,

Lees meer