2 Jo Vandeurzen, Eric Van Rompuy, Pieter De Crem en Sonja Claes kondigden alle vier al aan dat ze hun uittredingsvergoeding zouden opnemen.
Belga/Photo News Jo Vandeurzen, Eric Van Rompuy, Pieter De Crem en Sonja Claes kondigden alle vier al aan dat ze hun uittredingsvergoeding zouden opnemen.

Exclusief voor abonnees

OPINIE. Niemand in dit land krijgt 4 jaar extra uitbetaald als hij van job verandert. Waarom politici dan wel?

Vandeurzen Jo. 428.000 euro. De Crem Pieter. 390.000 euro. Van Rompuy Eric. 477.000 euro. Vercamer Alexander. 365.000 euro. Het klinkt als een prijsuitreiking en dat ís het eigenlijk ook. De gewone mens begrijpt dat niet. Neem het aan van een journalist die - zoals de meeste journalisten - minder onder de mensen komt dan de gemiddelde politicus. Maar dat is het nu net. 

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

278 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gert Boudewijns

    Word tijd dat Den werkende Belg eens wakker word.en daar elke donderdag voor betoogd. Zou beter zijn voor onze gezondheid dan die zever me da milieu.of moeten we daar mischien de kinderen voor laten betogen.werkt meestal beter in ons België.allee ons België al nimmer

  • GUSTA GEUDENS

    Omdat ze zelf kiezen om hun zakken te vullen de “eerlijke politiekers”!!!

Lees meer