2 Wat extra verfrissing van de tuinslang kan er voor June en Jits uit Buggenhout nog altijd bij.
Joel Hoylaerts/Photo News Wat extra verfrissing van de tuinslang kan er voor June en Jits uit Buggenhout nog altijd bij.

Exclusief voor abonnees

Opzetzwembaden in de tuin bijna uitverkocht, maar waterverbruik stijgt met 30 procent (en dat bij droogste begin zomer in 119 jaar)

Het vooruitzicht van een zomer in ons kot doet de Vlaming massaal opzetzwembaden kopen. Verkopers melden pieken die ze zelfs tijdens een hittegolf niet zien. "Sinds 1 maart hadden we al 10.000 bestellingen. Wie er nog één wil, moet zich haasten." En dat tijdens het droogste begin van de zomer in meer dan 100 jaar.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jaak Casteleyn

    Zwembaden Made in China en vullen maar met kraantjeswater, als de prijzen per kubiek water omhoog zullen gaan, en dat gaan ze, zijn er nog altijd de lieve buren die onrechtstreeks meebetalen.

  • Marco Maerten

    Altijd zuinig zijn,ook in natte tijden. Ik verbruik gemiddeld 67 liter water/dag.(was en toilet doorpoelen incluis).Als ik bv mijn handen gewoon even beetje wil afspoelen,vang ik dit op in een emmer om daarmee toilet door te spoelen.Ook water zeer klein laten stromen bij alle handelingen i.p.v de kraan ver open te draaien=onnodig.

Lees meer