5
RV

Exclusief voor abonnees

Ouders en zus over het afscheid van Niels De Vriendt (20): "Al wat ik zei was: toe jongen, word wakker”

Belofterenner Niels De Vriendt - die vorige zaterdag dodelijk verongelukte tijdens een oefenwedstrijd in Wortegem-Petegem - ademde koers, zo staat er te lezen op zijn bidprentje. Dapper trappend. Benen van goud. Zoekend naar het juiste spoor, in een oogwenk verdwenen om de hoek. Hij werd donderdag niet begraven, maar gecremeerd. "Want we wilden dat hij mee terug naar huis kwam, we willen hem hier bij ons", aldus zijn ouders en zus in het mooiste eerbetoon denkbaar aan die 'crème van een jongen', die gewoon veel te braaf en te zacht was om profrenner te zijn.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DANIËL VONCK

    Woorden van troost bestaan er niet als je een kind verliest. Het is het ergste wat een ouder kan overkomen. Onze diepste gevoelens van medeleven aan de ouders en zus ❤️

  • Roni Van Audenaerde

    Veel sterkte aan de ouders, zus, familieleden en vrienden. Van Audenaerde Roni.

Lees meer