3 Marieke Vervoort met professor Wim Distelmans en haar sportmeter Lieve Bullens.
Marc Colpaert / Eddy Peeters Marieke Vervoort met professor Wim Distelmans en haar sportmeter Lieve Bullens.

Exclusief voor abonnees

Ouders, sportmeter en dokter bleven bij Marieke in haar laatste uren: “Dankbaarheid was het belangrijkste woord in haar laatste woorden”

"Ze is gegaan op haar Mariekes: met een Dafalganneke in de hand." En een Dafalganneke was in het geval van voormalig rolstoelatlete Marieke Vervoort (40) uiteraard een glas bubbels. De intimi die haar dinsdagavond bijstonden toen ze thuis in Diest euthanasie kreeg - haar lieve ouders Odette en Jos, haar sportmeter Lieve en professor Wim Distelmans - blikken hier terug op de laatste, serene momenten en haar leven. "Dankbaarheid was het belangrijkste woord in haar laatste woorden."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Poot

    Een moedige vrouw. Heb er altijd heel veel bewondering voor gehad. Haar kracht, haar liefde voor het leven, voor haar dieren. Je hebt je rust nu Wielemie en je zal altijd een voorbeeld blijven.

  • Cecarine De Smet

    Freddie Heremans@ ik ben van dezelfde mening toegedaan. En ik weet als geen welke pijnen deze ziekte meebrengt.

Lees meer