3 Tim heeft nog tot kerstavond plek in een instelling, maar daarna is het weer zoeken.
Wannes Nimmegeers Tim heeft nog tot kerstavond plek in een instelling, maar daarna is het weer zoeken.

Exclusief voor abonnees

Ouders vinden nergens gehoor voor autistische Tim (13): "Ons kind heeft pijn. Daarom valt hij aan"

"Wie helpt onze zoon van zijn pijn af? Zodat hij terug naar huis kan komen, naar zijn mama en papa." Het is de noodkreet van de radeloze ouders van Tim, een 13-jarige autistische jongen met een mentale beperking, die al vier maanden ondraaglijke pijnen lijdt en daar bij momenten zo agressief van wordt dat hij niet meer thuis kán blijven. "Geen enkel ziekenhuis wil onderzoeken waar zijn pijn vandaan komt, we hollen van de ene crisisopvang naar de andere en hebben Tim nu zelfs moeten laten colloqueren."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ingrid joosten

    En dan te weten dat er zo'n goede hulpmiddelen bestaan, maar de toegang er naartoe is verboden of te moeilijk of te duur.

  • Vince Janssens

    Ik heb vanaf mijn pubertijd clusterhoofdpijnen gehad die ook mijn spraakvaardigheden beïnvloedden. Ook had ik stemmingswisselingen met woede uitbarstingen. Ik kwam hierdoor in de problemen met het gerecht maar na de juiste dokter te hebben gevonden ben ik medische cannabis beginnen te gebruiken. De problemen zijn NIET weg, WEL beheersbaar en zeer leefbaar geworden. Maar het C-woord is nog steeds een bijzonder groot taboe in dit land.

Lees meer