3 Tim heeft nog tot kerstavond plek in een instelling, maar daarna is het weer zoeken.
Wannes Nimmegeers Tim heeft nog tot kerstavond plek in een instelling, maar daarna is het weer zoeken.

Exclusief voor abonnees

Ouders vinden nergens gehoor voor autistische Tim (13): "Ons kind heeft pijn. Daarom valt hij aan"

"Wie helpt onze zoon van zijn pijn af? Zodat hij terug naar huis kan komen, naar zijn mama en papa." Het is de noodkreet van de radeloze ouders van Tim, een 13-jarige autistische jongen met een mentale beperking, die al vier maanden ondraaglijke pijnen lijdt en daar bij momenten zo agressief van wordt dat hij niet meer thuis kán blijven. "Geen enkel ziekenhuis wil onderzoeken waar zijn pijn vandaan komt, we hollen van de ene crisisopvang naar de andere en hebben Tim nu zelfs moeten laten colloqueren."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ingrid joosten

    En dan te weten dat er zo'n goede hulpmiddelen bestaan, maar de toegang er naartoe is verboden of te moeilijk of te duur.

  • Vince Janssens

    Ik heb vanaf mijn pubertijd clusterhoofdpijnen gehad die ook mijn spraakvaardigheden beïnvloedden. Ook had ik stemmingswisselingen met woede uitbarstingen. Ik kwam hierdoor in de problemen met het gerecht maar na de juiste dokter te hebben gevonden ben ik medische cannabis beginnen te gebruiken. De problemen zijn NIET weg, WEL beheersbaar en zeer leefbaar geworden. Maar het C-woord is nog steeds een bijzonder groot taboe in dit land.

Lees meer