3 Gisteren werden alle vluchten afgelast omdat duizenden de luchthaven bezetten. Ze hadden affiches bij, met foto's die tonen “hoe een politiemacht het volk van Hongkong probeert te vermoorden”.
AFP Gisteren werden alle vluchten afgelast omdat duizenden de luchthaven bezetten. Ze hadden affiches bij, met foto's die tonen “hoe een politiemacht het volk van Hongkong probeert te vermoorden”.

Exclusief voor abonnees

Paramilitairen staan klaar voor Hongkong, maar China aarzelt

DEMONSTRANTEN LEGGEN LUCHTHAVEN LAM IN HONGKONG

Negen weken zijn de demonstraties in Hongkong al aan de gang. De machthebbers hadden gehoopt dat het protest stilletjes zou uitdoven, maar daar lijkt het allerminst op. Gisteren moesten zelfs alle vluchten geannuleerd worden op de internationale luchthaven, omdat die werd bezet door 5.000 actievoerders. China staat klaar om militair in te grijpen, maar aarzelt.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • John Ulmer

    Moest niet Trump maar bv Obama aan het roer staan van de VS, was China Hong Kong al aan het schoonvegen... Maar ze weten niet hoe Trump zal reageren en dat doet hen twijfelen.

  • Jack Hoeben

    China kan zich dit niet permitteren!

Lees meer