Pia Van Antwerpen (60) met haar dochter Stefanie (31). Toen ook zij nauwelijks hulp vond voor haar verslaving, besloot ze zelf een centrum op te richten.
RV Pia Van Antwerpen (60) met haar dochter Stefanie (31). Toen ook zij nauwelijks hulp vond voor haar verslaving, besloot ze zelf een centrum op te richten.

Exclusief voor abonnees

Pia richtte centrum voor verslaafden op nadat ze man en zoon verloor, maar geraakte ook zelf aan de drank

Wie vecht tegen verslaving, wint dat gevecht zelden in één keer. Ludo Van Campenhout voert die strijd publiek, velen voeren hem anoniem. Pia Van Antwerpen (60) startte een privé-opvangcentrum voor verslaafden nadat ze haar echtgenoot aan drank en pillen was verloren, twee van haar kinderen dezelfde weg zag opgaan en zelf was beginnen te drinken. Eén van die kinderen is in april overleden, en Pia - die al zes jaar aan anderen vertelt hoe ze de valkuilen van hun verslaving kunnen omzeilen - is zelf hervallen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • geert bernaert

    Fantastisch dat Ludo zich out. Een voorbeeld functie is hij, hoe raar ook.Zelf mijn partner verloren aan drank maar heb wel kennis gemazkt met mensen die van dag tot dag stopten. Ik dronk mee met mijn partner maar voelde me net als haar geen alcoholist. Eenmaal alles uitkwam, nu 10 jaar terug heb ik geen druppel meer aangeraakt. Een levensdoel of hobby helpen veel, vooral sporten, want dat gaat niet samen. Succes aan allen die vechten. Gert

  • Ria De Witte

    Oh Pia ik denk aan u. Kon ik maar iets doen. Waarom is het leven toch zo onvoorspelbaar? Familie De Witte zal er steeds voor u zijn. Sterkte.

Lees meer