Pia Van Antwerpen (60) met haar dochter Stefanie (31). Toen ook zij nauwelijks hulp vond voor haar verslaving, besloot ze zelf een centrum op te richten.
RV Pia Van Antwerpen (60) met haar dochter Stefanie (31). Toen ook zij nauwelijks hulp vond voor haar verslaving, besloot ze zelf een centrum op te richten.

Exclusief voor abonnees

Pia richtte centrum voor verslaafden op nadat ze man en zoon verloor, maar geraakte ook zelf aan de drank

Wie vecht tegen verslaving, wint dat gevecht zelden in één keer. Ludo Van Campenhout voert die strijd publiek, velen voeren hem anoniem. Pia Van Antwerpen (60) startte een privé-opvangcentrum voor verslaafden nadat ze haar echtgenoot aan drank en pillen was verloren, twee van haar kinderen dezelfde weg zag opgaan en zelf was beginnen te drinken. Eén van die kinderen is in april overleden, en Pia - die al zes jaar aan anderen vertelt hoe ze de valkuilen van hun verslaving kunnen omzeilen - is zelf hervallen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • geert bernaert

    Fantastisch dat Ludo zich out. Een voorbeeld functie is hij, hoe raar ook.Zelf mijn partner verloren aan drank maar heb wel kennis gemazkt met mensen die van dag tot dag stopten. Ik dronk mee met mijn partner maar voelde me net als haar geen alcoholist. Eenmaal alles uitkwam, nu 10 jaar terug heb ik geen druppel meer aangeraakt. Een levensdoel of hobby helpen veel, vooral sporten, want dat gaat niet samen. Succes aan allen die vechten. Gert

  • Renaat Moerman

    Alcohol moet veel duurder worden. Het is nu zelfs zo dat in restaurants plat water 50% van wijn kost, dit is niet meer normaal.

Lees meer