3 Vlaams Belang heeft bijna 400.000 volgers op Facebook, N-VA bijna 200.000.
Facebook Vlaams Belang heeft bijna 400.000 volgers op Facebook, N-VA bijna 200.000.

Exclusief voor abonnees

Politici ontdekken de kracht van Facebook: kwart van campagnebudget ging naar digitale media

In de strijd om de kiezer op 26 mei vertrouwden voornamelijk de Vlaams-nationalistische partijen op de kracht van digitale media: de helft van de uitgaven aan digitale campagnes kwam uit de budgetten van N-VA en Vlaams Belang. Die laatste partij investeerde zelfs een half campagnebudget in advertenties op Facebook, YouTube en Twitter.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Van Lersberghe

    Een mooi voorbeeld is de facebookpagina van de N-VA. Laatst stond er zelf de vraag in of u akkoord ging om het quota van asielaanvragen onmiddellijk terug in te voeren. Ze trekken zich niets aan van de rechtsspraak (RVS - arrest nr. 243.306 van 20 december 2018) er is niemand die hen op de vingers tikt of durft te stellen dat het onmogelijk is.

  • robertrand walraedt

    5390298,56 euro uitgeven voor verkiezingen, ze zouden moeten beschaamd zijn. Er zijn mensen die niet rondkomen tot het eind van de maand. En deze zakkenrollers geven dit uit om ons te beliegen.

Lees meer