5 VANESSA D. (39 )EN GÜNTHER V. (43) Uitbaters van het betrokken afvalverwerkingsbedrijf. Zij zouden in beslag genomen namaaksigaretten doorverkocht hebben, in plaats van ze te vernietigen.
rv VANESSA D. (39 )EN GÜNTHER V. (43) Uitbaters van het betrokken afvalverwerkingsbedrijf. Zij zouden in beslag genomen namaaksigaretten doorverkocht hebben, in plaats van ze te vernietigen.

Exclusief voor abonnees

Proces tegen douanier en afvalverwerkers wegens 'gigantische zwendel': miljoenen namaaksigaretten waren vernietigd. Of toch op papier...

Eigenlijk moest het betrokken afvalverwerkingsbedrijf in Wervik voor de douane één ding doen: onderschepte namaaksigaretten verhakselen. Taak van diezelfde douane: toekijken tot de allerlaatste peuk onbruikbaar was. Dat gebeurde - of toch op papier. Want plots werd de 'versnipperbaas' tegengehouden in een vrachtwagen met 2,5 miljoen sigaretten die zogezegd al vernietigd waren.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elsje Verschuren

    Politie doet niks anders, ik appartementen opgeruimd van overleden personen zonder erfgenamen en schulden. Alles wat een beetje waarde had was weg na tussenkomst van de politie. In het stof kon je vaak sporen zien van verdwenen objecten.

  • ivan DEJONGHE

    en dan in de tijd dat allen zijn wapen moest inleveren zouden ook vernietigd worden waar je de dag van vandaag ze nog telkens tegen komt op straat

Lees meer