8 De regering bij een bezoek aan de Gentse Nieuwe Dokken. Lydia Peeters zou later Bart Tommelein vervangen, Koen Van den Heuvel kwam in de plaats van Joke Schauvliege.
BELGA De regering bij een bezoek aan de Gentse Nieuwe Dokken. Lydia Peeters zou later Bart Tommelein vervangen, Koen Van den Heuvel kwam in de plaats van Joke Schauvliege.

Exclusief voor abonnees

Rapport van vijf jaar Bourgeois I: degelijk en hardwerkend, maar zonder veel smoel

Alleen met de doorbraak in het Oosterweel-dossier slaagde Bourgeois I erin om een blijvende stempel te drukken. Voor het overige was de Vlaamse regering er één naar het beeld van de minister-president: hardwerkend, maar met te weinig smoel. Moed, geld en onderling vertrouwen ontbraken om de bakens echt te verzetten. Grootste sof werd de betonstop, als symbool van een ambitieus maar toch geflopt klimaatbeleid.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • François Nuyts

    Vlaanderen is er alvast niet op achteruit gegaan , integendeel zelfs !.

  • guido Bervoets

    In de Vlaamse regering kan de N-VA niet de touwtjes in handen hebben, de minister-president leveren en tegelijk oorlog en oppositie voeren tegen hun andere partners. De Vlaamse regering moet standvastigheid uitstralen en de legislatuur moet rimpelloos verlopen. Dit in tegenstelling tot hun deelname in de federale regering waar ze totaal loos konden gaan en als daardoor het land onbestuurbaar werd was dat flink meegenomen.

Lees meer