Jan Jambon.
Photo News Jan Jambon.

Exclusief voor abonnees

Regeringspartijen verbreken verkiezingsbeloftes bij de vleet: vertrouwen moet heropgebouwd (zónder woonbonus, welteverstaan)

"U en ik moeten maar luider eisen hoeveel boter er bij de vette vis hoort." Politicoloog Carl Devos zegt het plastisch, maar u begrijpt wel wat hij bedoelt: partijen moeten in de campagne óók willen zeggen hoe ze hun plannen zouden financieren. "Want gebroken beloftes en onaangekondigde besparingen halen het vertrouwen in de politiek nog meer onderuit."

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

344 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Pascale De Block

    Hoe kan het ook anders, ze hebben allen een groot verschillend plan en dan moeten ze het samen doen?? Klopt toch niet...

  • wim rooyakkers

    Verkiezingsbeloften worden altijd gebroken,dus het nut van gaan stemmen zie ik niet meer zitten.de gekozen volksvertegenwoordigers maken het hun kiezers nog moeilijker als ze op hun troon zitten.wanneer komen ze nu eens met een maatregel waar de hardwerkende Belg nu eens blij van word?nooit.het lijkt wel op een kaalpluk beleid.

Lees meer