4 Burgemeester Van Dijck wil gerust enkele vragen beantwoorden, maar trekt wel snel zijn sjerp aan: hij moet een huwelijk inzegenen.
Burgemeester Van Dijck wil gerust enkele vragen beantwoorden, maar trekt wel snel zijn sjerp aan: hij moet een huwelijk inzegenen.

Exclusief voor abonnees

Ronde van Vlaanderen langs 9 markante gemeenten: "Nooit water bij uwe wijn doen"

De ster van N-VA schittert nergens feller dan op één plaats in de stille Kempen. In Dessel regeert burgemeester Kris Van Dijck al meer dan tien jaar met een absolute meerderheid. De kracht van verandering is rustige vastheid geworden. De verkiezingen leven er nauwelijks. Iedereen is ervan overtuigd dat 'de Van Dijck' er weer zes jaar bij doet. "Ge zijt het beste af met ne goeie dictator."

Vrijdag, 14 september. Het is op de kop af één maand voor de gemeenteraadsverkiezingen en daar is in Dessel amper wat van te merken. De gemeente, waar jaarlijks de decibelmeter in het rood gaat op dagen dat er 50.000 metalheads naar loeiende gitaren luisteren, is nu vredig en stil. Ook visueel is er geen herrie. Verkiezingsborden staan er nauwelijks. Hier en daar kleeft een affiche tegen het raam, met daarop het gezicht van eerste schepen Herman Minnen. Zowel de oppositie als de meerderheid zijn blijkbaar eensgezind in hun besluit om geen al te zotte kosten te doen voor een kiescampagne.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Lees meer