4 Rood licht negeren? 
In Dendermonde: 480 euro boete en 15 dagen rijverbod.
In Antwerpen: onmiddellijke inning van 174 euro.
Shutterstock Rood licht negeren? In Dendermonde: 480 euro boete en 15 dagen rijverbod. In Antwerpen: onmiddellijke inning van 174 euro.

Exclusief voor abonnees

Rood licht niet overal even rood: plaats waar je overtreding begaat, bepaalt je straf

De plaats in ons land waar je een verkeersovertreding begaat, bepaalt de straf die je krijgt. Zo verschijn je in Dendermonde altijd voor de politierechter als je een rood licht negeert, terwijl dat in Antwerpen vaak met een minnelijke schikking wordt geregeld. Dat zegt advocatenkantoor Intolaw, dat een tool aanbiedt waarmee je je straf kan berekenen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacques Eerten

    Luc dhaeseleer, de rechtbank oordeelt enkel over de zaken die voor haar komen. Een zaak seponeren of een minnelijker schikking voorstellen gebeurt door de mensen van het ministerie van justitie. En voor alle duidelijkheid De rechtbank and ministerie van justitie( openbare aanklager, parket, politie) zijn bij grondwet gescheiden machten. Dus de rechter die je sprak heeft niets te maken met minnelijker schikkingen.

  • Steven van Sas

    Je eou voor minder door rood rijden met de motor. Bij intelligente lichten zien die dingen je niet en sta je er tot er een auto langs komt die dezelfde kant uit moet. En dat kan lang duren snachts...wat denken ze zelf?

Lees meer