2 Stoerdoenerij? Daar draait het bij de ijsberen niet om. Al schrijft ook Sigrid haar records wel op.
Joel Hoylaerts / Photo News Stoerdoenerij? Daar draait het bij de ijsberen niet om. Al schrijft ook Sigrid haar records wel op.

Exclusief voor abonnees

Sigrid Spruyt is sinds een jaar een overtuigde ijsbeer: “Koud water is een wondermedicijn”

Een openbaring, noemt Sigrid Spruyt het. De voormalige nieuwslezeres heeft het voorbije jaar de geneugten van het ijsberen ontdekt en raakt er sindsdien amper over uitgepraat.
"Koud water is een wondermedicijn. Elke duik is een hergeboorte."

Ze glundert terwijl ze naar de kant zwemt. "Het ijskoude water voelt aan als een hoop kleine naaldjes in mijn lijf. Een fakir op een spijkerbed voelt allicht iets gelijkaardigs. Maar voor je medelijden met me krijgt: het is zalig. Met niéts te vergelijken." We bevinden ons in het Boekenbergpark in Deurne. De buitentemperatuur bedraagt 2,5 graden Celsius, het water in de zwemvijver is er 6,1. Terwijl wij flink ingeduffeld aan de rand staan te koukleumen, trekt Sigrid Spruyt (55) nog een extra baantje. Telkens wanneer haar hoofd boven water komt, zien we een gelukzalige glimlach.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • judith wouters

    amai sigrid, proficiat!

  • Luc Bral

    Fijn voor Sigrid maar ik persoonlijk ga me er niet aan wagen, ik heb al jaren hartproblemen en denk niet dat dit goed zou aflopen.

Lees meer