3 Johanna Van Pelt.
BELGAONTHESPOT Johanna Van Pelt.

Exclusief voor abonnees

Slachtoffer vindt dat straf Gentse voyeur niet helpt: “Ik hoop dat hij nog iets kan maken van zijn leven”

Hij nam stiekem naaktfoto's van haar en plaatste die op een 'gespecialiseerd' forum. Toch vergeeft Johanna (38) voyeur Mike D.B. (42), die in een Gentse sporthal ook minderjarige meisjes stiekem filmde en de beelden op het internet verspreidde. "Hem in de vergeetput gooien is geen oplossing."

Johanna Van Pelt, een 38-jarige criminologe uit het Gentse, trainde samen met Mike in de aikidoclub waar hij de meeste van zijn slachtoffers maakte. Ze waren goede vrienden, gingen samen op reis, ze vertrouwde hem. Tot bleek dat hij haar stiekem naakt had gefotografeerd en hij maandenlang in de vrouwendouches gluurfilmpjes maakte. Ook minderjarigen - veelal leden van dezelfde aikidoclub - legde hij lustig vast op tape.

3 Mike D.B.
RV Mike D.B.

Schouderklopjes

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Martin Amelynck

    Verstandige vrouw... die weet waarover ze spreekt... zo een mensen geven kleur aan een maatschappij.

  • Erwin Werwaarts

    Vergeeft zij hem , of kan ze niet aan om kwaad te zijn op hem , omdat ze vroeger vrienden waren , en nu na het voyeurisme , de drang naar de genegenheid van de vroegere vriendschap groter is dan de verontwaardiging van de vertrouwensbreuk . Sommigen kunnen degene van wie ze houden niet verliezen , ook niet na een misdaad . Indien zij hem vergeeft is dat haar zaak , maar zij mag niet oordelen over andere slachtoffers . Misschien had zij zich beter gespecialieerd in psychologie .

Lees meer