Gwendolyn Rutten
Photo News Gwendolyn Rutten

Exclusief voor abonnees

Slangen op maandag. Na vierhonderd dagen zonder regering slaat de zinsverbijstering langzaam toe

Noël Slangen overschouwt de politieke week

Vanwaar komt die verontwaardiging over de nieuwe openheid van oud- Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten plotseling? In het VRT-programma 'De afspraak' vertelde ze hoe N-VA haar partij rijkelijk wou belonen, als die maar bereid was om in een coalitie met Vlaams Belang te stappen. Ging iedereen er dan van uit dat die wekenlange formatiegesprekken tussen N-VA en Vlaams Belang pure komedie waren? Een stukje echt Antwerps theater?

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Devlaeminck

    Het zal natuurlijk de bedoeling zijn van Rutten de N-VA te beschadigen. Maar ik denk eerder dat ze de N-VA een dienst bewijst. Die wekenlange formatiegesprekken tussen N-VA en Vlaams Belang waren dus geen komedie maar gemeend. Daardoor kan de N-VA het respect terugwinnen bij hun naar het VB overgelopen kiezers. Waardoor die bij de volgende verkiezingen toch weer N-VA stemmen. Wie Rutten geen dienst bewijst is haar eigen partij. Mooi zo!

  • Luc Van Den Berghe

    ik vind dat ze Rutten uit de partij moeten zetten, deze informatie had ze voor haar moeten houden, of ze had het toen moeten zeggen, nu daarmee op de proppen komen is het schenden van vertrouwelijk beroepsgesprekken, of gaat ze weldra ook de gesprekken met de Koning bekend maken???????????

Lees meer