Foto ter illustratie.
ThinkStock Foto ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Steeds meer openheid over ons loon, maar is dat wel een goed idee?

Felle reacties op het voorstel van immomakelaars om in de toekomst het inkomen van kandidaat-huurders te vragen. "Dat komt doordat ons loon tot het privédomein behoort", zegt beloningsexpert Xavier Baeten van de Vlerick Business School. "We gaan ons salaris niet zomaar aan iedereen openbaren. En dat hoeft ook niet.” Want het blijkt dat we vooral de lonen onthouden van collega’s die méér verdienen.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hans Depaepe

    Klaar en duidelijke taal spreken. Als verhuurder moet je het inkomen van de huurder kennen. De verhuurprijs is toch al bepaald door het immokantoor. Te laag loon en geen vast contract zijn zeker reden genoeg om iemand te weigeren. Indien ze niet akkoord gaan kunnen ze nog altijd zelf iets bouwen of kopen.

  • Gino Denil

    De makelaar hoeft dat niet te kennen. Die kan dergelijk informatie misbruiken om de huren nog meer de hoogte in te jagen. Bovendien kan je huur ook betalen vanuit gespaard vermogen. En iemand met een mooi loon kan grote schulden hebben of werkloos worden.

Lees meer