3 Een uit de hand gelopen feestje op het Flageyplein in Elsene eerder deze maand.
RV Een uit de hand gelopen feestje op het Flageyplein in Elsene eerder deze maand.

Exclusief voor abonnees

Stijging aantal besmettingen niet het gevolg van verboden feestjes van jongeren

VIROLOOG STEVEN VAN GUCHT OVER PLOTSE OPSTOOT IN AANTAL BESMETTINGEN

Dat was even schrikken afgelopen weekend. Plots ging het gemiddelde aantal coronabesmettingen met 6% omhoog. Het zijn vooral twintigers en dertigers bij wie Covid-19 wordt vastgesteld, maar de stijging speelt zich niét bij hen af. Dit is dus niet het gevreesde gevolg van verboden feestjes en andere samenscholingen.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

69 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • FRANÇOIS GORIS

    Er zijn maar weinig jongeren die hun zorgen maken over de corona , feestjes bouwen , manifestaties doen en dat kan zeker allemaal geen kwaad , dat moeten wij allemaal maar goed spreken en door de vingers zien of wat?

  • Calimera Smith

    Toni, je hebt gelijk, als we nu steriel gaan leven hebben we binnenkort nergens nog weerstand tegen. En wat zal het GEES dan zeggen: voor de rest van ons leven in Lock -down? (de virologen wilden lock-down tot het einde van het jaar , als iemand zich dit nog herinnert?) of neen: voor alles een vaccin, daar zal de pharma industrie heel blij mee zijn en goed poen scheppen!

Lees meer