Leden van de wegpolitie Antwerpen. Foto ter illustratie.
belga Leden van de wegpolitie Antwerpen. Foto ter illustratie.

Straf voor schietende agent ingetrokken, maar staking gaat door

Opvallende U-bocht van de politietop na de aangekondigde staking van de wegpolitie: de straf voor de agent die een waarschuwingsschot loste toen hij werd aangevallen op een snelwegparking, wordt ingetrokken. Maar de acties, die gaan gewoon door.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dinsdag kondigde politievakbond VSOA het in deze krant aan: tussen eind november en begin volgend jaar zullen de 1.100 leden van de wegpolitie acties houden die de weggebruikers zullen voelen. Ze willen op die manier protesteren tegen het feit dat de nummer twee van de federale politie een tuchtprocedure liet opstarten tegen een agent die in de lucht geschoten had om zichzelf en een collega te redden uit de handen van een tienkoppige dievenbende. De politieman kreeg uiteindelijk een waarschuwing die zeker twee jaar in zijn personeelsdossier zou blijven staan. Al die tijd zou hij geen promotie kunnen maken.

Zelfs nadat gisteren bekendgemaakt werd dat de hele tuchtprocedure vervalt, is het VSOA niet van plan de staking op te schorten. "De acties gaan gewoon door, in ieders belang.”

79 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frank De Rycke

    Gelijk hebben ze ...laat het maar overslaan naar andere politiediensten zodat het pesten stopt tegen de gewone mensen , juist zoals in vele departementen moet er eens serieus gekuist worden in de top !!

  • Dirk Vregels

    Het ideale moment om een onderzoek in te stellen naar het functioneren van alle betrokkenen die deze tuchtprocedure onderzochten en alle die deze straf in eerste instantie goedkeurde. Het is juist daar waar het bijltje nu moet hakken.

Lees meer