Alexandria Ocasio-Cortez - een halve wees, jong, bloedmooi en zeer gevat - is niet meer van de schermen en schermpjes weg te slaan.
EPA Alexandria Ocasio-Cortez - een halve wees, jong, bloedmooi en zeer gevat - is niet meer van de schermen en schermpjes weg te slaan.

Exclusief voor abonnees

Te jong om president te worden, maar niét om Washington op stelten te zetten

Sinds de midterm-verkiezingen van november is ze het jongste parlementslid ooit in de VS. En de snelst rijzende ster aan het politieke firmament in Washington. Democrate Alexandria Ocasio-Cortez (29) wordt nu al gezien als een sleutelfiguur in de presidentscampagne van 2020. Als "kingmake-ster". Zelf is ze dan nog te jong om mee te doen. Een portret.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Boden

    In de tweede week van januari kwamen bij langer zittende afgevaardigden binnen de Democratische fractie spanningen over Ocasio-Cortez aan de oppervlakte. Met name werd haar dringend verzocht alleen nog kritiek te uiten op Republikeinen.

  • Diane Bernaerts

    Bob De Visser: misschien omdat de Republikeinen hun kandidaat al hébben, nl. Trump? Toen Obama kandidaat was voor herverkiezing, werd er ook geen aandacht besteed aan "rijzende sterren" bij de Democraten. Het zou héél uitzonderlijk zijn dat de zittende president niét als kandidaat genomineerd wordt, hoewel er nu wel sprake van is dat andere Republikeinen zich kandidaat zullen stellen tegen Trump.

Lees meer