Foto ter illustratie.
Thinkstock Foto ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Toch genieten van de woonbonus? Dan moet u snel zijn: houd rekening met deze stappen

De schrapping van de Vlaamse woonbonus op 1 januari betekent dat u maar beter de sleutel van uw volgende woning in de hand hebt op 31 december. Al ziet bankenfederatie Febelfin dat somber in. De tijdspanne om nog op tijd alle papierwerk bij de bank en notaris rond te krijgen, is gewoon te kort, aldus topman Karel Van Eetvelt. Als u die deadline toch wilt halen, houdt u beter deze zaken in het oog. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

47 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christel Werdens

    Waarom is het niet mogelijk om de aankoopfactuur te gebruiken als referentiepunt. Niets zo gemakkelijk als factuur in 2019 dan woonbonus, factuur in 2020 dan minder schrijfgeld. De notaris happy want geen druk en de koper happy. Waarom is dit niet mogelijk? Bert Gorissen

  • Hendrik Boudrez

    Febelfin zou niets liever hebben dat u de woonbonus niet hebt, dan kunnen ze immers een hogere (lees duurdere) lening afsluiten.

Lees meer