2 De combinatie mooi weer en lockdown zet veel mensen aan tot sporten, zoals joggen. "Maar als je je niet lekker voelt: niét doen", zegt Brugada. "De inspanning kan de infectie doen overslaan op andere organen."
James Arthur De combinatie mooi weer en lockdown zet veel mensen aan tot sporten, zoals joggen. "Maar als je je niet lekker voelt: niét doen", zegt Brugada. "De inspanning kan de infectie doen overslaan op andere organen."

Exclusief voor abonnees

Topdokter Pedro Brugada legt uit wie het meeste risico loopt: “Voel je je niet lekker? Ga niét zwaar sporten”

Ook zijn grootvaderhart stokt, als hij hoort dat een kind van twaalf sterft door corona. En dat dat mogelijk komt door een aanslag van het vervloekte virus op de hartspier. "Het hart en corona zijn niet de beste vrienden", zegt topdokter Pedro Brugada (67), die vanuit zijn eigen lockdown dag in dag uit mee zit uit te knobbelen hoé dat komt.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • monique hermans

    Top uitleg dank u

  • Geert Remans

    Meer topdokters en experten in dit land dan gewone mensen En ze kunnen met hun top kennis niks oplossen

Lees meer