De top van Fortis werd in 2009 tijdens de algemene vergadering door aandeelhouders bekogeld.
BELGA De top van Fortis werd in 2009 tijdens de algemene vergadering door aandeelhouders bekogeld.

Exclusief voor abonnees

Toplui Fortis vrijuit omdat oplichting te moeilijk te bewijzen is: "Keuterboerkes straffen, dat kunnen ze wel"

Valsheid in geschrifte in de jaarrekeningen, oplichting en inbreuken op het toezicht op de financiële sector: de ex-toplui van de gevallen Fortis Bank werden niet voor niks jarenlang vervolgd. Lippens en co ontspringen echter de dans. "Een schande", zegt financieel expert Michel Maus. "Eén van mijn klanten - een keuterboerke - kreeg net deze week een brief dat hij vijf jaar cel riskeert voor twee valse facturen."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lilianne Van Neylen

    Onrechtvaardige justitie die de wetten naar hun eigen (rijke) hand zetten. Openlijk en onbeschaamd! Ons land is werkelijk in complete afgang!

  • Filip Vergracht

    De gewone mens pakken ze alles af bij de kleinste fout, die met geld laten ze lopen, ze lachen de kleine mens gewoon uit in hun gezicht. Ze zijn overal samen op ieder chique banket en de één weet iets van de ander en omgekeerd!! Ze zullen altijd vrijuit gaan, de één verraad de andere niet. En dan nog al die corrupte rechters, amai men zou moeten weten..

Lees meer