Federale informateurs Reynders (MR) en Vande Lanotte (sp.a) bij koning Filip. Of de twee verder geraken dan oppervlakkig masseerwerk, blijft minstens tot 29 juli een raadsel. Dan komt het duo met zijn preformatienota.
BELGA Federale informateurs Reynders (MR) en Vande Lanotte (sp.a) bij koning Filip. Of de twee verder geraken dan oppervlakkig masseerwerk, blijft minstens tot 29 juli een raadsel. Dan komt het duo met zijn preformatienota.

Exclusief voor abonnees

Twee maanden na de verkiezingen: 21 juli, maar valt er iets te vieren?

ANALIST DIETER DUJARDIN ZIET VAN ALLES BEWEGEN EN TEGELIJK NIKS

Om nu al het overlijdensbericht van België te schrijven, is de politieke stilstand na 26 mei nog te pril. Maar valt er op de nationale feestdag nog iets te vieren in een land waar de tegenstellingen met de dag minder overbrugbaar lijken? "De toestand is ernstig, maar nog niet hopeloos", klinkt in de Wetstraat. "Dat er weinig appetijt is voor nieuwe verkiezingen, is misschien nog de grootste opsteker."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Joske Zeeuw

    Blijkbaar vooral gefocust op hun mooie schoenen.

  • Pieter Verhulst

    Ik vind het fantastisch. Al 2 maand geen nieuwe belastingen of andere prutsmaatregelen. Ook geen extra geld voor hulpverlening aan mensensmokkelaars en Afrikaanse politici. Kunnen ze het niet gewoon 5 jaar uitstellen tot aan nieuwe verkiezingen.

Lees meer