Federale informateurs Reynders (MR) en Vande Lanotte (sp.a) bij koning Filip. Of de twee verder geraken dan oppervlakkig masseerwerk, blijft minstens tot 29 juli een raadsel. Dan komt het duo met zijn preformatienota.
BELGA Federale informateurs Reynders (MR) en Vande Lanotte (sp.a) bij koning Filip. Of de twee verder geraken dan oppervlakkig masseerwerk, blijft minstens tot 29 juli een raadsel. Dan komt het duo met zijn preformatienota.

Exclusief voor abonnees

Twee maanden na de verkiezingen: 21 juli, maar valt er iets te vieren?

ANALIST DIETER DUJARDIN ZIET VAN ALLES BEWEGEN EN TEGELIJK NIKS

Om nu al het overlijdensbericht van België te schrijven, is de politieke stilstand na 26 mei nog te pril. Maar valt er op de nationale feestdag nog iets te vieren in een land waar de tegenstellingen met de dag minder overbrugbaar lijken? "De toestand is ernstig, maar nog niet hopeloos", klinkt in de Wetstraat. "Dat er weinig appetijt is voor nieuwe verkiezingen, is misschien nog de grootste opsteker."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joske Zeeuw

    Blijkbaar vooral gefocust op hun mooie schoenen.

  • Pieter Verhulst

    Ik vind het fantastisch. Al 2 maand geen nieuwe belastingen of andere prutsmaatregelen. Ook geen extra geld voor hulpverlening aan mensensmokkelaars en Afrikaanse politici. Kunnen ze het niet gewoon 5 jaar uitstellen tot aan nieuwe verkiezingen.

Lees meer