2 Enkele carnavalisten kijken toe hoe hulpverleners de Dender met een sonarboot doorzoeken.
Koen Baten Enkele carnavalisten kijken toe hoe hulpverleners de Dender met een sonarboot doorzoeken.

Vader (43) verdrinkt tijdens Aalst Carnaval: laatste nacht gefeest met dochter

Carnavalist Daniel Bosmans (43) was enkele uren voor z'n dood samen met z'n dochter naar Aalst vertrokken. In het feestgewoel verloren ze elkaar uit het oog, waarna de man rond 5.15 uur in de Dender verdronk. "Slaap zacht, papaatje. Je hebt je rust verdiend", neemt de tiener afscheid.

"Wie Aalst?" Die boodschap zet Daniel Bosmans zondagavond om 21.13 uur op zijn Facebookpagina. De Hallenaar heeft zin in een avondje carnaval, net als zijn dochter en één van haar vriendinnetjes. Verkleed belanden ze in de eerste Aalsterse feestnacht. "Ze zijn samen vertrokken, maar zoals dat gaat op Aalst Carnaval verlies je elkaar daar wel eens uit het oog", vertelt Jan Decooman, één van Daniels vrienden.

Rond 5.15 uur belandt Bosmans tussen de Sint-Annabrug en de Zwarte Hoekbrug aan de oever van de Dender. Hij verliest zijn evenwicht en belandt in het ijskoude rivierwater. "Enkele omstaanders hoorden hem om hulp roepen", vertelt een aangeslagen burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). "Zij hebben nog een reddingsboei gegooid, maar die kon niet gegrepen worden." Wanneer toegesnelde politiemensen amper twee minuten later hetzelfde proberen, mislukt ook die reddingspoging. Bosmans verdwijnt uit het zicht. De Aalsterse brandweer start onmiddellijk een 2,5 uur durende zoekactie, maar die levert niets op. "De Civiele Bescherming en de Cel Vermiste Personen hebben na een tweede zoekactie met een gespecialiseerde sonar het lichaam van de vermiste carnavalist gevonden onder de Zwarte Hoekbrug", vertelt D'Haese.

Grote held

Uit de eerste vaststellingen blijken er geen sporen van uiterlijk geweld, waardoor alles op een spijtig ongeval wijst. "Voor zijn vrouw, zijn dochter en al zijn vrienden is het een zware klap dat hij nooit meer zal thuiskomen", vertelt Jan. "Daniel had het hart op de juiste plaats. Als er een feestje was, stond hij er. Maar als je hulp nodig had, stond hij er ook altijd. Voor zijn dochter was hij haar grote held, haar nummer één. Want wie kon zeggen dat ze een papa had die nog zo jong van geest was? Het gebeurde vaak dat hij later dan zij thuiskwam. Dat zij hem nu verliest op een feestavond waaraan ze samen begonnen, zal ze nooit vergeten. Maar we zijn zeker dat ze hier ook doorkomt, want als er iets was wat Daniel zijn dochter leerde, is dat ze nooit het hoofd mocht laten hangen."

Levensgenieter

Zijn dochter nam gisteravond afscheid op Facebook. "Je stond altijd voor me klaar. Je was gewoon de beste, voor altijd de man van mijn leven."

De Hallenaar, die werkte bij een bedrijf dat gespecialiseerd was in tuinaanleg en tuinonderhoud, was een echte levensgenieter. "Op een zaterdagavond trok hij vaak nog naar discotheek BOCA in Destelbergen. Of reed hij bevriende deejays rond van boeking naar boeking."

Het carnaval zelf ging gisteren gewoon door. Op vraag van burgemeester D'Haese werd tijdens de ajuinworp en tijdens de prijsuitreiking gisteravond telkens een minuut stilte gehouden.

2 Met deze post nam de dochter gisteravond afscheid van haar held.
rv Met deze post nam de dochter gisteravond afscheid van haar held.

Lees meer