Vincent Leus (links) poseert met zijn Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap.
BELGA Vincent Leus (links) poseert met zijn Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap.

Exclusief voor abonnees

Vader van verongelukte Emilie krijgt Vlaams ereteken: “Ik had hier liever niet gestaan”

Chris Lomme, Stig Broeckx, Gert Verhulst en Hans Bourlon: allemaal stonden ze gisteren te blinken met het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap. In totaal werden 16 verdienstelijke Vlamingen onderscheiden. Slechts één van hen was daar niet onverdeeld gelukkig mee. "Ik had hier liever niet gestaan", zei Vincent Leus, vader van de doodgereden Emilie Leus en oprichter van het gelijknamige Fonds. "Dan had mijn dochter namelijk nog geleefd."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Wauters

    Jammer dat hij deze prijs moet krijgen na zijn kind te verliezen! Maar de zever die hij gisteren op tv verkocht staat haaks op waar hij zogezegd voor staat. Zijn praat van de jeugd rijdt veel veiliger en minder onder invloed is gewoon absurd want de jeugd rijdt steeds agressiever of onder invloed van drank of drugs! Dat bewijst dat hij totaal geen besef heeft van de echte jeugd!!!!

  • Pieter Verhulst

    Ik had de prijs zelfs niet opgehaald. De rest is daar om te vieren en minister voor de foto's.

Lees meer