9
Photo News

Exclusief voor abonnees

Van 797 euro tot 2.500 euro per maand, zes Vlamingen getuigen: "Met dit pensioen moeten wij het doen"

Ons pensioen. Niet iedereen is erover te spreken, en toch geraken we er niet over uitgepraat - zeker niet nu partijen opbieden over het minimumpensioen van 1.500 euro. De rusthuisfactuur is daarmee nog niet betaald, zo bleek deze week, maar wat kunnen we wél met dat bedrag? Zes Vlamingen over hoe ver ze springen met hun habbekrats, of hun grijze goud. Hun pensioen.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

212 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ward Berden

    Dat staat onmogelijk als een goede huisvader ons geld kan beheren is ondertussen bewezen. Wat de commentaren hier aantonen is dat we het nooit eens kunnen worden. De beste oplossing is de mensen die op pensioen zijn met rust laten, maar alle anderen hun afhoudingen door de jaren terug betalen en die met onmiddelijke ingang stopzetten. Iedereen krijgt ze dan maandelijks mee uitbetaald en regelt zelf zijn pensioen. Dan kan je ineens de leeftijd zelf kiezen

  • Jan Sierens

    Dat er solidariteit moet zijn bij pensioenen is normaal. Maar de lage pensioenen en het plafond in de privé staat in grote discrepantie tot de hoge ambtenarenpensioenen. De uitleg dat dit nodig is om het statuut van ambtenaar aantrekkelijk te maken is achterhaald. In huidige economische klimaat is de werkzekerheid al een voldoende groot voordeel. Pensioenen zouden meer in verhouding moeten staan tot de bijdragen en niet het aantal jaren dat iemand gewerkt heeft of het statuut.

Lees meer