Voor zowel benzine als diesel komt er vanaf morgen zowat 5 cent per liter bij.
Photo News Voor zowel benzine als diesel komt er vanaf morgen zowat 5 cent per liter bij.

Vanaf morgen betaalt u 5 cent meer aan de pomp

De prijsstijging van de olie, na de aanslagen in Saudi-Arabië, wordt vanaf morgen doorgerekend aan de pomp. “Voor zowel benzine als diesel komt er zowat 5 cent per liter bij", zegt Jean-Benoît Schrans van de Belgische Petroleum Federatie.

Voor wie 50 liter in zijn wagen giet, wordt een tankbeurt dus 2,5 euro duurder. Een abrupte sprong, maar historisch gezien blijft de prijs wel relatief laag. Eind mei betaalde u bijvoorbeeld nog méér dan de nieuwe maximumprijzen die morgen van kracht worden. Met name voor benzine: die was toen tot 4% duurder. De dieselprijs benadert morgen wel het niveau van eind mei, maar lag in december vorig jaar nóg 3 cent hoger.

De tarieven van de huisbrandolie stijgen vandaag al. Bij een bestelling van minimaal 2.000 liter neemt de maximumprijs met 6 cent toe tot 0,7203 euro per liter. Wie zo'n groot volume bestelt, betaalt dus 120 euro méér dan voorheen. De prijsstijgingen zijn een gevolg van de drone-aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië. Daarbij werd de helft van de productie in dat land lamgelegd. (SWA)

127 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marcel Vandamme

    Voor benzine en diesel die hier al was vóór die aanslag...Dieven!

  • danny janssens

    als hiermee de pensioenen op 65 kunnen worden betaald dan mag er voor mijn part 50 cent bij. Alternatieven genoeg voor de milieuvervuilende auto

Lees meer