2 Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.

Exclusief voor abonnees

Vandaag stemming over nultolerantie alcohol in verkeer: één op vijf denkt nog goed te rijden onder invloed

Een glaasje alcohol te veel op? Eén op de vijf bestuurders in ons land denkt dat hij onder invloed nog achter het stuur kan kruipen. Belgen zijn met die cijfers de slechtste leerling van de Europese klas. Maar de politiek wil - voorlopig - niet weten van nultolerantie in het verkeer.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Van Assche

    Ach kom nou, wat een flauwekul. Cowboys moeten eruit maar mag 99% van de mensen we nog een beetje leven ook ? Ik wil slachtoffers van verkeersongevallen zeker niet minimaliseren maar met een (beperkt) aantal moeten we gewoon (opnieuw ?) leren leven. Voer nultolerantie in en het aantal slachtoffers in een andere context zal recht evenredig stijgen.

  • Guy Van Becelaere

    En geen nul tolerantie voor degenen die zonder verzekering rijden moet ook toch , Databank oprichten zodat de politie onmiddellijk kan zien wie zonder verzekering rijd en dan beslag leggen op het voertuig en een fikse boete, Je zou verschieten hoeveel voertuigen onverzekerd rondrijden

Lees meer