Staking op de luchthaven van Zaventem afgelopen zomer.
BELGA Staking op de luchthaven van Zaventem afgelopen zomer.

Veiligheidspersoneel luchthaven dreigt met staking bij start herfstvakantie

Vandaag vindt een ultiem overlegmoment plaats over hogere premies voor veiligheidsagenten. Als dat op niets uitdraait, dreigen er komend weekend spontane acties op de luchthaven van Zaventem - net bij de start van de herfstvakantie.

Gisteren waren er aan de controleposten voor de handbagage al wachtrijen die opliepen tot twee uur door een "symbolische, eerste actie". De veiligheidsagenten vragen al sinds juni om meer koopkracht, betere werkomstandigheden en vooral hogere premies in ruil voor hun flexibiliteit. Maar die onderhandelingen zitten muurvast.

Vandaag wordt opnieuw geprobeerd om tot een akkoord te komen. Als dat niet tot een compromis leidt - en de vakbonden klinken weinig optimistisch - volgen er wellicht spontane acties. Daardoor dreigt de uittocht van de herfstvakantie in het honderd te lopen op de luchthaven, waar vrijdag 46.000 passagiers moeten vertrekken. "Het is niet onze bedoeling alles lam te leggen, maar het veiligheidspersoneel is het zo kotsbeu dat we er geen controle meer over hebben en spontane acties niet kunnen uitsluiten", klinkt het bij de vakbonden. (IBO/RDK)

22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • lucien luyten

    Hoezo wéér vakantie , mijn vrouw en ik alle sinds niet ,alléén leerkrachten en schoolkinderen ,want anderen hebben maar 3 weken !

  • oswald billiet

    Let maar goed op. In Zaventem nemen ze de schoolvakanties als middel en doel om het werk neer te leggen. Chaos is daar nodig voor hen. Liever voorzichtig zijn en best uitkijken naar de mogelijkheden van Charleroi, Oostende en Antwerpen of Rijsel.

Lees meer