2 Een vrouw heeft haar stukje strand afgebakend in het zand in Gijon, Asturias, in het noorden van Spanje.
EPA Een vrouw heeft haar stukje strand afgebakend in het zand in Gijon, Asturias, in het noorden van Spanje.

Exclusief voor abonnees

Verplicht in quarantaine na reis in broeihaard? Zo gaat onze zomer eruit zien

ALS HET VAN VIROLOOG AFHANGT, REIZEN WE NIET

De overheid bekijkt of ze reizigers die uit een regio komen met veel besmettingen verplicht in quarantaine kan plaatsen. Onder andere in Spanje zijn weer inperkingsmaatregelen ingevoerd. Een voorteken van hoe onze zomer eruit zal zien, zegt Marc Van Ranst. De Risk Management Group (RMG), die de overheid adviseert over de te nemen maatregelen in strijd tegen Covid-19, raadt aan om reizen naar risicozones af te raden. 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • GEERT MARTENS

    Sommige toeristen respecteren op geen enkel ogenblik de afstandsregels. Ze worden zelfs agressief als je ze erover aanspreekt. Ze dragen lieve geen mondmasker. ik zie/ voel dit elke dag in het hotel aan het buffet. Als jij afstand bewaart komt men gewoon voor u staan, of vlak achter u. Op momenten voel je ineens adem in je nek. niet normaal. In de luchthaven is het ook een opeenhoping van hinderden mensen in lange rijen van ruim 1 uur omdat iedereen zijn temperatuur gemeten moet worden.

  • jef Joossens

    Wat betreft de vrouw op de foto; Je kan dit doen om op te vallen maar zie dan dat er geen 2 handdoeken in liggen en 4 paar schoenen. :)

Lees meer