4 Gert De La Haye (31) en Evy Van Campenhout (29) uit Sint-Katelijne-WaverDe behandelingen - en het arsenaal aan spuiten dat erbij hoort - zijn allesbehalve een pretje.
Gert De La Haye (31) en Evy Van Campenhout (29) uit Sint-Katelijne-WaverDe behandelingen - en het arsenaal aan spuiten dat erbij hoort - zijn allesbehalve een pretje.

Exclusief voor abonnees

Vier koppels met onvervulde kinderwens getuigen: “’Zoek een ander’, zei ik hem. ‘Iemand die je wél kinderen kan geven’”

Het is vaak een verborgen verdriet, bij één Vlaming op de zeven. Een kinderwens die niet vervuld werd, of niet zo snel als verhoopt. Het kan leiden tot angst, eenzaamheid, problemen in de relatie. Daarom is méér aandacht nodig voor psychische hulp, vindt de vzw Kinderwens Expertisenetwerk. Samen met een aantal BV’s zoals Roos Van Acker zetten zij het thema deze week op de agenda. “Niet alle trajecten leiden naar een kind. Dat verdriet moet bespreekbaar zijn.”

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Evy Sohier

    Je mag er niet aan denken, je bent er teveel mee bezig, ik ken iemand die ... Allemaal lief bedoelt, maar je helpt er de persoon in kwestie helemaal niet mee. Je kán er niet niet aan denken. Elke keer dat je een paar dagen overtijd bent, heb je die hoop dat het deze keer tóch gelukt is. Terwijl een ander stemmetje in mijn hoofd me telkens probeert af te remmen door te zeggen dat ik nog niet teveel moet hopen. En elke maand is er die dag dat je weer een enorme teleurstelling moet verwerken...

  • Gilbert Vermeersch

    Daar is inderdaad meer aandacht voor nodig, het kunnen trieste, zware tijden zijn voor zulke koppels

Lees meer