4 Pieter Beyens (47) en Petra Bral (47), buren van Hof van Cleve en fans van het eerste uur.
Florian Van Eenoo Photo News Pieter Beyens (47) en Petra Bral (47), buren van Hof van Cleve en fans van het eerste uur.

Exclusief voor abonnees

Vijf fans van het eerste uur over driesterrenrestaurant Hof van Cleve: “Als ik over twee uur sterf, wil ik éérst nog de pasta met koningskrab en witte truffel”

Er zijn nog zekerheden in het leven: het beste restaurant van België, zo liet Michelin deze week weten, is alwéér Hof van Cleve in Kruishoutem. Deze vijf mensen weten waarom. Het zijn de fans van het eerste uur. Peter Goossens was nog geen levende legende en de driesterren-bekroning veraf, toen zij al wisten: hiér brandt de lamp. “Peter is maniakaal op elk detail, ook op zichzelf. Ik heb hem nog nooit gezien met een koksvest dat niet perfect gesteven is.”

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ELS HENDERIECKX

    De beste culinaire en gastronomische ervaring ooit! Voor gespaard en er heerlijk van genoten. Was elke euro dubbel waard. Ieder zijn/haar keuze. De ene een dure gsm en ander een diner in het Hof Van Cleve. Vrijheid Blijheid.

  • Leo Peeters -Duym

    “Als ik over twee uur sterf …)” -Decadente uitspraak. Ik ga wekelijks op eetcafé, beperkte keuze, maar lekker en gezellig. Ik haat bekakt gedoe (jas aannemen, schotels als schilderijen). Ik kom voor lekker te eten en opmerkingen te mogen geven. Een driesterrenrestaurant betekent echter dat je het goed moet vinden, anders ken je er niets van of ben je een aansteller. Voor wie meent dat ik over pruimen spreek die voor mij te hoog hangen: ik kan me wekelijks een driesterrenrestaurant permitteren.

Lees meer