2 Onder meer in Barcelona mogen terrassen sinds gisteren weer mensen bedienen aan de helft van de capaciteit, tot vreugde van café-uitbaters. Het blijft toch even wennen.
Photo News Onder meer in Barcelona mogen terrassen sinds gisteren weer mensen bedienen aan de helft van de capaciteit, tot vreugde van café-uitbaters. Het blijft toch even wennen.

Exclusief voor abonnees

Vlaanderen wordt één groot terras: parkeerplaatsen opgeofferd en straten afgesloten ten gunste van horeca

50% capaciteit, 50% gezelligheid?

Vlaanderen wordt deze zomer één groot terras. Burgemeesters zijn in het hele land plannen aan het tekenen om terrassen van cafés en restaurants enorm uit te breiden. Daarvoor zullen parkeerplaatsen opgeofferd worden en straten afgesloten. Het is enkel nog wachten tot de Veiligheidsraad groen licht geeft voor de heropening van de horeca.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Buyse

    @Dave Brosens, u mag ook gerust zeggen dat men de eerste maand een premie van 4000 uitkeert en sommige gemeenten zelfs nog een bijkomende premie en 160 euro extra per dag na de eerste maand dat ze nog moeten gesloten blijven. Belastingvrij allemaal.

  • ronny cockuyt

    zeer hoopgevend is het allemaal niet,de horica open is niet slecht maar,als je maar een kleine zaak hebt waar er bvb 15 tafeltjes staan,vraag ik mij dan af hoeveel ze er nu nog kunnen zetten met die 1.5m,zeker al niet genoeg om uit de kosten te komen als je personeel moet aanvaarden.

Lees meer