Journalist Christophe Deborsu.
© Philip Reynaers / Photonews Journalist Christophe Deborsu.

Exclusief voor abonnees

Vlamingen en Walen kijken anders naar impasse: “Op den duur zie je wat je wil zien”

Na het gekibbel bij de 'drie koningen' werd in alle Vlaamse kranten Georges-Louis Bouchez van MR als saboteur aangeduid, in de Waalse pers kreeg hij applaus. Hoe Vlaanderen en Wallonië de werkelijkheid vaak helemaal anders interpreteren. Is België dan een melkwegstelsel met verschillende planeten? Journalist Christophe Deborsu spreekt dat tegen. "We laten onze perceptie soms te veel sturen door politici en media."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • james Verlinden

    Sorry. De Walen hebben de touwtjes al 180 jaar in handen in België. Hoe kan men dan spreken over misperceptie?

  • Marleen De Laender

    Mr Deborsu. Franstaligen volgen alleen de media van Frankrijk. Het enige waar het hen om te doen is, is het vele geld. Geld dat van Vlaanderen komt. En als we alle dagen en jaren, de Franstalige denigrerende artikels uit de Franstalige pers over Vlaanderen gebundeld konden lezen ( veel Vlamingen lezen geen Franstalige kranten ) .. dan was het vandaag al over and out met België.

Lees meer