2 Huismussen in Lierde.
BELGA Huismussen in Lierde.

Exclusief voor abonnees

Vogelbescherming heeft bijzondere oplossingen voor bedreigde mussen en mezen: “Ruim hondendrollen niet op en leg dode vogel in uw diepvriezer”

De huismus voelt zich niet meer thuis in Vlaanderen. Want we zijn te proper, met onze strakke tuinen. En we ruimen onze hondendrollen te snel op. Ook de mezen hebben het hard te verduren. Om dát probleem op te lossen, vraagt Vogelbescherming Vlaanderen om dode vogels in uw diepvriezer te bewaren. "Dan doen wij een 'lijkschouwing'."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ramon Simon

    Nieuwbouw woningen hebbe een zeer kleine of gewoon geen tuin meer. Onder platte daken kunnen ze ook al niet schuilen. Elk boom in Vlaanderen moet sneuvelen om de verkavelen en lichtinval te bevordening zodat men in de zomer airco moet draaien in hun broeikassen. Vroeger stond er een stal naast ons, daar woonde een vleermuis die wa zeer veel jaren zagen rondfladderen 's avonds. Dankzij het huidi beleid moet alles weg.

  • oswald billiet

    De huismus moet terug. Zij behoort bij ons leven. Zij toont ons dat wij zodanig hygiënisch leven dat wij zelf onze eigen immuniteit verliezen. Ik denk dat al diegenen die bouwrestauraties uitvoeren ergens bewust openingen of gaten zouden moeten laten waar mussen kunnen nesten en schuilen. We moeten niet overdrijven. In mijn kinderjaren was een paardenvijg op straat het banket van de mus. Gedaan! Ik vrees ook voor de merel. Heb ze nog niet gehoord.

Lees meer