11 Politiecontroles.
Photo News Politiecontroles.

Exclusief voor abonnees

Vorig jaar meer verkeersovertredingen dan ooit: we doen het hélemaal verkeerd in het verkeer

De verkeersstatistieken van de Federale Politie, die Het Laatste Nieuws kon inkijken, schetsen een somber beeld. Vorig jaar werden 7,5 procent meer verkeersovertredingen vastgesteld dan het jaar voordien. Stijgingen van inbreuken zoals overdreven snelheid (+ 7,7 procent), gsm-gebruik achter het stuur (+ 6,3 procent) en alcohol- (+5,3 procent) en drugsmisbruik (+ 28,7 procent) baren de politie zorgen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ludwig Vanden Boer

    Verhoog de pakkans, vooral voor de overtredingen waar een fysieke aanwezigheid van een agent voor nodig is. Ik rijd 5000 kilometer korte ritten en 15000 kilometer lange ritten binnen België per jaar en werd de laatste 20 jaar 0,0 keer gecontroleerd door een agent. Ik zie zelfs nooit zwaantjes op de autostrade behoudens bij calamiteiten. De plaatsen waar de automatisch werkende toestellen en de mobiele controles plaatsvinden zijn gekend. De meesten weten zelfs in welke paal de camera zit.

  • Philomon Onsten

    Breng de max snelheid nog verder onder de 50 of 30 km/h en er zullen er nog veel meer in overtreding zijn. Wat een beleid hier in dit apenland.

Lees meer