4 Of het nu als kankerimmunoloog, ruimtevaartkundige of rector is: natúúrlijk kunnen vrouwen het tot de top van de academische wereld schoppen, maar toch krijgen mannen vaak meer kansen. Dat is de boodschap van de campagne 'Wetenschap = m+v+x', gelanceerd door een groep jonge academici.
rv Of het nu als kankerimmunoloog, ruimtevaartkundige of rector is: natúúrlijk kunnen vrouwen het tot de top van de academische wereld schoppen, maar toch krijgen mannen vaak meer kansen. Dat is de boodschap van de campagne 'Wetenschap = m+v+x', gelanceerd door een groep jonge academici.

Exclusief voor abonnees

Vrouwelijke proffen komen eraan maar de inhaalbeweging gaat te traag

Amper een kwart van de proffen aan de Vlaamse universiteiten is vrouw. De laatste paar jaar is hun aandeel gestegen, maar die inhaalbeweging verloopt te traag, vinden de universiteiten.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Catherine MISTIAEN

    Mijn indruk is dat mannen sterker zijn in lesgeven: de mannelijke stem is krachtiger en aangenamer bij luid spreken. Maar in kritiek geven, daar zijn vrouwen sterk in: daarin zouden ze een meerwaarde kunnen betekenen in de academische wereld.

  • robrecht Peeters

    doet vrouwelijke studentinnen met een zekere uitstraling binnensmonds vloeken....MeToo onbestaand op universitair niveau

Lees meer