3 Tussenpersoon Gsai Lee zocht via sociale media naar mondmaskers.
RV Tussenpersoon Gsai Lee zocht via sociale media naar mondmaskers.

Exclusief voor abonnees

Waarom het niet hoeft te verbazen dat ons land 3 miljoen ‘koffiefilters’ kocht: leverancier zocht mondmaskers zelf op Facebook

Dat ons land 3 miljoen waardeloze mondmaskers heeft gekocht, hoeft niet te verbazen. De overheid koos voor een leverancier die werkt met een tussenpersoon in China die geen aantoonbare ervaring heeft met medisch materiaal. Sterker nog: hij zocht het via sociale media. Gevolg? We zitten met 'koffiefilters' om onze artsen en verplegers te beschermen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

198 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk Janssens

    Labo en certificaten enkel in de EU laten controleren volgens onze EU normen aub. Produceer meer in de EU aub ipv de globalisering die de kluchten bloot legt.

  • Stefaan De Vos

    Stelregel van deze ultra-liberale regering Wilmes2: ideologisch kunnen we alleen een beroep doen op de ons heilige vrije markt. Bedrijven zoals Ontex, matrasmakers ... verplichten een productielijn van mondmaskers te starten kan niet. In Nederland produceert Auping 500.000 maskers per week voor de overheid en niet voor de markt. Hier worden mondmaskers aangekocht via partijleden van O-VLD en N-VA, en dat loopt verkeerd. Bedrijven verplichten om maskers te maken, klopt niet met hun ideologie?

Lees meer